ممکن است شما تا کنون نام نبشی را نشنیده باشید و حتی ندانید که نبشی دارای دو نوع پرسی و فابریک است اما این نام برای افرادی که در صنعت ساختمان سازی و صنعت ساخت فولاد فعالیت می کنند نامی بسیار آشنا می باشد در واقع می توان گفت که نبشی یک نوع پروفیل است که سطح مقطع آن شامل دو ضلع عمود بر هم می باشد از این مقطع فلزی در ساختمان سازی و ساخت انواع سازه استفاده می شود. برای آگاهی از تفاوت نبشی پرسی و فابریک با ما همراه باشید.
به طور کلی برای تولید مقاطع فلزی مراجعه به استاندارد تولید آن می تواند راهگشا باشد. نبشی فابریک در کشور ما سالها بر اساس استانداردهای روسی تولید شده است. اما اخیرا نبشی اروپایی نیز طرفداران خاص خود را پیدا نموده. یکی از نکاتی که می توان در بحث نبشی فابریک به آن اشاره نمود این است که در نبشی فابریک می توان تنوع متریال بیشتری را شاهد بود.
نبشی های پرسی معمولا از جنس ورق سیاه بوده و گرید آن همان St37 می باشد. ضخامت در نبشی پرسی محدودیت بیشتری دارد چراکه دستگاه های قالب پرسی نهایتا تا ضخامت ۶ میلیمتر را فرم دهی می کنند. در نبشی فابریک ضخامت های گوناگون نیز مشاهده می گردد. برای مصارف ساختمانی اصولا همان نبشی های پرسی و برای مصارف صنعتی همچون ساخت کارخانه های فولاد، از نبشی فابریک استفاده می شود.
ما سعی داریم در این مقاله شما را با تفاوت های نبشی فابریک و پرسی آشنا کنیم با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
برای آگاهی از قیمت روز نبشی کلیک کنید: قیمت روز نبشی
همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم نبشی یک نوع پروفیل است و ممکن است به شکل تکی یا مربعی باشد از این پروفیل در ساخت انواع پروژه های ساختمانی استفاده می شود.
نبشی از لحاظ نحوه تولید به دو صورت نبشی فابریک و پرسی تقسیم بندی می شود می توان گفت تفاوت اصلی این دو نوع نبشی در نحوه ساخت آن ها است.
در زیر به توضيح انواع نبشی می پردازیم.
نبشی پرسی جزو انواع نبشی می باشد که دارای تفاوت هایی با نبشی فابریک است در واقع اساس ساخت نبشی پرسی پروفیل نورد سرد می باشد برای ساخت نبشی پرسی ابتدا ورق های فولادی را پس از ساخت برش می دهند این برش ها به طول ۶ متر می باشند و پس از برش این ورق ها را به سمت دستگاه برای شکل دهی می فرستند نام این دستگاه فرمینگ می باشد.
ورق پس از قرار گرفتن درون دستگاه از وسط دستگاه رول فرمینگ عبور می کند و در اثر این عبور ورق از وسط خم می شود و پس از آن ورق شکل و فرم نبشی را به خود می گیرد در ساخت این نوع نبشی از هیچ گونه جوشی استفاده نشده و ورق نبشی کاملا توسط دستگاه رول فرمینگ شکل می گیرد، نداشتن جای جوش برای نبشی های پرسی مزیت بسیار بزرگی می باشد.
نحوه عملکرد دستگاه رول فرمینگ به این صورت است که این دستگاه از تعدادی گیربکس تشکیل شده است و توانایی فرم دهی به ورق های فولادی را با هر نوع ضخامت و طولی دارد.
دستگاه برش ورق های فلزی به صورت گیوتین هیدرولیکی است که هر نوع ورق را با ضخامت های مختلف برش می دهد و همچنین می توان درجه برش و میزان سرعت آن را تنظیم کرد.
نوع دیگری از نبشی است که نحوه تولید آن به صورت نورد گرم می باشد برای ساخت این نوع نبشی ابتدا شمش فولادی یا بلوم با اندازه های مشخص و استاندارد را به درون کوره های حرارت انتقال می دهند و پس از عبور از غلتک های نورد، سبب کاهش ضخامت و افزایش طول به صورت پروفیل نبشی می شوند.
بعد از مرحله عبور نبشی تولید شده به قسمت برش فرستاده می شود و پس از آن به اندازه های مورد سفارش مشتری برش داده می شوند.
عواملی می تواند بر کیفیت محصول تاثیر بگذارد که از این عوامل می توان به سرعت، قدرت و تعداد دروازه های گیوتین هیدرولیکی اشاره کرد.
برای ساخت نبشی های فابریک نیاز به اپراتوری است تا بتواند تمامی موارد فوق را تنظیم کند.
همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم تفاوت این دو نوع نبشی در نحوه تولید می باشد همچنین این دو نوع محصول در ظاهرشان نیز تفاوت هایی دارند به عنوان مثال برخی از آن ها دارای بال مساوی و برخی بال های نا مساوی دارند.
نبشی فابریک مستقیما در خط تولید شکل می گیرد و پروسه شکل دهی و پرس کردنی در کار نیست و کیفیت ساخت بالایی دارد اما نبشی پرسی همانطور که از نامش پیداست شامل پروسه پرس کردن، فشار و شکل دهی است و به شکلی که ورق فولادی به طول ۶ متر می رسد آماده می شود و بعد از آن از عرض آن خم می گردد و به شکل نبشی تغییر می یابد و کیفیت پایین تری را به خود اختصاص می دهد.
در حالت کلی می توان گفت که کیفیت نوع فابریک از نوع پرسی بالاتر است برای اینکه شما بتوانید بهترین و مناسب ترین و با کیفیت ترین محصول را انتخاب کنید ابتدا باید در مورد هر محصول اطلاعاتی را کسب کنید.
از پروفیل نبشی در صنعت ساختمان سازی برای :
استفاده می شود.
قیمت نبشی بستگی به عوامل مختلفی دارد و بر این اساس قیمت آن ها تغییر می کند به عنوان مثال قیمت نبشی ها به قیمت ورق آهن و میزان عرضه تولید کنندگان و تقاضای خریداران بستگی دارد.
موضوع بسیار مهم این است که نوسانات بازار آهن به شدت بر روی این محصول تاثیر گذارند و اگر میزان تقاضا از میزان عرضه بیشتر شود جو بازار نا آرام می شود و بر روی قیمت این محصول تاثیر می گذارد.
برای محاسبه وزن نبشی باید طول و ضخامت و اندازه بال را بدست آورد زیرا این سه عامل در قیمت نبشی بسیار تاثیر می گذارند.
میزان نرمی و سفتی محصول نیز در قیمت آن تاثیر گذار است.